Postanite deo EVE istorije

Pre nekih mesec dana CCP je najavio Worlds within a World projekat, spomenik koji će biti postavljen u pristalištu grada Rejkjavik kao priznanje EVE univerzumu i kao poklon Rejkjaviku i EVE zajednici za njihovu posvećenost i podršku tokom prve decenije postojanja Novog Edena.

EVE Online World Within a World

Odziv za ovaj projekat je zapanjujuć, uz bezbroj support ticket-a popunjenih predlozima i zahtevima za dodatnim informacijama o projektu, kao i pitanjima kako igrači mogu da postanu deo ovog monumentalnog događaja u istoriji EVE-a.

Kao što je i objašnjeno na Worlds within a World portalu na eve.com, slika EVE univerzuma je slikana 1. marta koja uključuje imena likova sa najviše skill poena na svakom aktivnom nalogu, koja će biti ugravirana na stubu na kome će se spomenik naći.

Ticket-i pristižu još od 1. marta od starih i novih igrača sa zahtevima da budu deo spomenika i da njihova imena budu dodata na listu koja će biti ovekovečena laserom u aluminijumu kada je uzdignut spomenik.

Shodno tome, CCP je potražio opciju da produži krajnji rok sa partnerima koji grade spomenik i bili su ushićeni kada su saznali da mogu da produže krajnji rok za one koji žele da budu deo Worlds withing a World proslave. Pomerili su krajnji rok do ponedeljka, 31. marta 23:59:59 UTC, zbog onih koji žele da učine da njihovi likovi budu uključeni.

Kada dodje do ovog kranjeg roka, CCP će iskoristiti i trenutnu bazu podataka imena koja je izvučena 1. marta i onu sakupljenu 31. marta da napravi poslednju listu koja će biti korišćena u procesu graviranja.

Ovo naravno znači da ako je vaš nalog bio aktivan 1. marta, ali će isteći pre drugog izvlačenja imena, vaše ime će i dalje biti na listi.

CCP takođe poziva one koji žele da predaju imena pilota koji su preminuli i nisu više sa nama da urade to preko Worlds within a World portala.

Poruka kroz vreme

Zajedno sa produžetkom krajnjeg roka, kao deo Worlds withing a world projekta, CCP želi da uključi vremensku kapsulu koja će biti otvorena dvadeset i pet godina nakon otkrivanja spomenika u pristalištu Rejkjavika.

Vremenska kapsula će biti „solid state storage“ uređaj, koji će biti ispunjen porukama naše zajednice i zapečaćen unutar spomenika da bi bio izvađen nakon dvadeset i pet godina, na EVE-ov trideset i šesti rođendan, 6. maja 2039. godine.

Gradonačelnik Rejkjavika, Jon Gnarr, nakon konsultacija sa Council of Stellar Management-om bi želeo da pozove članove zajednice da pošalju kroz vreme poruku budućoj generaciji EVE igrača koja će biti otvorena četvrt veka kasnije.

Imajući ovo na umu, novi sajt vremenske kapsule će služiti kao portal kroz koji možete dalje da utičete i postanete deo posvete Novom Edenu i njihovim stanovnicima, bilo budućim ili trenutnim tako što će te poslati poruku sledeće dužine:

Tekst poruka – do hiljadu reči – 1x PLEX
Video poruka – do dva minuta u trajanju – 2x PLEX

CCP želi da sakupi doprinose u video i tekstualnom obliku kako bi ih uključili u vremensku kapsulu i želi da se pobrine da što više članova zajednice ima priliku da doprinese. Preko ovog sajta, dostavljate PLEX i upload-ujete i video i tekst poruke koje će biti uključene u vremensku kapsulu pre nego što je zapečaćena.

CCP takođe nudi priliku svim posetiocima fanfest-a da predaju video ili tekst poruku, bez potrebe da to plate PLEX-om.

Spomenik će biti otkriven na fanfest-u za vreme specijalnog događaja čiji će detalji biti otkriveni narednih nedelja, a prijave za vremensku kapsulu će biti otvorene do 3. maja 2014. godine 23:59:59. Nakon toga će prijave biti zatvorene i počeće upload poruka za skladištenje. Nakon završetka ovog procesa, 6. maja 2014. godine će vremenska kapsula biti zapečaćena u spomenik.

CCP je veoma zahvalan za sav entuzijazam koji je zajednica pokazala tokom ovog projekta i nada se da nakon podizanja spomenika, Worlds within a world će postati mesto okupljanja i održavanja budućih proslava u narednim godinama.

Ostavi komentar

*