Rebalans Fregata i Kruzera

CCP nam donosi brojne izmene na nivou T1 frigata i kruzera koje planiraju da inkorporiraju u Rubicon 1.3 apdejt. Ništa što drastično menja uloge ovih brodova, ali se nadaju da će ove izmene doprineti povećanju mogućnosti pilota dok upravljaju ovim brodovima.

Biće raznih promena za svaku grupu brodova, ali glavna stvar izmena jeste pomeranje odnosa masa/brzina za Amar brodove. Ono što će pokušati da urade je nešto novo i suptilno, pa će biti teže novim igračima da razumeju, ali se nadaju da će to prerasti u šablon koji će moći da primene na svim Amar brodovima i da će to biti njihova jedinstvena karakteristika.
U principu, Amar brodovi koji prate tradiciju korišćenja teškog oklopa će dobiti značajno povećanje mase, a kao kompenzacija biće im povećana brzina i agilnost. Krajnji rezultat bi trebalo biti brodovi sa sličnim vremenom poravnjanja (eng. align time) i sa sličnom brzinom kada su uključeni prop moduli. Velika prednost ovih izmena se ogleda u tome da će stavljanje oklopa (eng. armor plates) imati manje posledice na agilnost i brzinu nego pre. Promena je veoma suptilna, ali poboljšanje bi trebalo biti primetivo ako znate gde da gledate.
Ono što treba zapamtiti je da zbog povećanja mase Amar brodova i povećanja brzine i agilnosti kao kompenzacije, rezultat promena će biti njihovo blago ojačanje.

Mala napomena da su jedinice kao i neki izrazi u detaljima brodova na engleskom jeziku za lakše razumevanje karakteristika o kojima se zapravo radi.

Borbene frigate (eng. combat frigates):
Ovde dolazi do nekoliko promena. Punisher ce dobiti izmenjen odnos masa/brzina i sitna ojačanja na nivou opremanja (eng. fitting) i obnove kapacitora (eng. cap recharge). Kestrel će imati povećanu pokretljivost. Bonus na štetu izazvanu raketama (u ovom kontekstu missiles, ne rockets) Breacher-a će biti zamenjen bonusom brzine pucanja (eng. rate of fire), što bi trebalo da poveća DPS, a takođe će mu biti povećana brzina na uštrb agilnosti. Rifter će pretrpeti značajne izmene u bonusima, tako što će bonus praćenja (eng.tracking) biti zamenjen 10%-nim bonusom opadanja (eng. falloff), što bi trebalo da donese poboljšanje u korišćenju i artiljerije i autotopova.

EVE Online Rubicon Punisher

Punisher:
+2 PWG
+3 CPU
-20s Cap Recharge Time
+25 m/s velocity
+143000 mass
-0.45 inertia
+1 sensor strength

Kestrel:
+5 m/s velocity
-50000 mass

Rifter:
Uklonjen +7.5% Small Projectile Turret bonus praćenja
Dodat +10% Small Projectile Turret bonus opadanja
+10 m/s velocity
+0.01 inertia

Breacher:
Uklonjen +5% bonus štete raketa (missiles)
Dodat -5% bonus na brzinu pucanja raketa (missiles)
+2 PWG
+10 m/s velocity
+0.02 inertia

Frigate podrške (eng. support frigates):
Osim toga što Inquisitor dobija izmene odnosa masa/brzina, CCP će takođe doneti par promena u celoj klasi. Povećaće osnovnu količinu kapacitora (uz kompenzaciju u vidu smanjenja brzine obnove) i celoj klasi će povećati brzinu (uz smanjenje agilnosti kao kompenzaciju). Originalna ideja je da mana ove grupe brodova bude poprilično mala agilnost, što bi trebalo da nagradi pilote koji dobro lete. Ove izmene će pomoći u dostizanju toga.

EVE Online Rubicon Inquisitor

Inquisitor:
+50 Capacitor
+25s Cap Recharge Time
+95 m/s velocity
-0.05 inertia
+160000 mass

Bantam:
+30 Capacitor
+15s Cap Recharge Time
+70 m/s velocity
+0.35 inertia

Navitas:
+35 Capacitor
+17.5s Cap Recharge Time
+75 m/s velocity
+0.35 inertia

Burst:
+30 Capacitor
+15s Cap Recharge Time
+80 m/s velocity
+0.35 inertia

Kruzeri (eng. cruisers):
Osim malih izmena tu i tamo kod svih kruzera, Augoror, Maller i Omen će imati promenjen odnos masa/brzina.

EVE Online Rubicon Augoror

Augoror:
+25 m/s velocity
-0.12 inertia
+2140000 mass

Osprey:
+10 m/s
+0.02 inertia
-130000 mass

Maller:
+10 m/s velocity
-0.044 inertia
+1100000 mass

Moa:
+200 shields
-100 hull
+50 capacitor
+15s cap recharge time
-220000 mass

Vexor:
-10 m/s velocity
+0.03 inertia
-210000 mass

Omen:
+25 m/s velocity
-0.08 inertia
+1950000 mass

Caracal:
+0.01 inertia

Pažljivo ćemo pratiti vesti za više informacija o rebalansiranju ovih brodova i nadamo se da ćemo što skorije videti ove nove verzije brodova u akciji.

3 Responses to “Rebalans Fregata i Kruzera”

Read below or add a comment...

 1. Grammar nazi says:

  Ako ces vec da pises clanke onda budi kompetentan. Prevodi reci na srpski ili ih ostavi na engleskom, i jedno i drugo je mnogo bolje nego da napises “apdejt”, “kruzer” i slicno. Ako nemas dovoljan font reci u svom recniku onda koristi bogom (pametnim ljudima) dan internet! Muka mi vise da gledam takve prevode, jos kad to napisu cirilicom stomak mi se okrene…

  • Balcanis says:

   Slažemo se da treba voditi računa o gramatici i pravilima pisanja kada su tekstovi u pitanju. Isto tako se slažemo da treba uvesti određeni standard. Međutim, nije moguće unapred se setiti svih termina koje bi trebalo standardizovati pa se tu i tamo u tekstovima napravi određeni propust. Naročito kada je u pitanju specifična tematika kao što je EVE Online u kome postoje određeni termini koji jednostavno nemaju prevod na našem jeziku.

   Inače, pretpostavljamo da si mislio na “fond reči” a ne na “font reči”. Takođe, ispravno je “muka mi je više” a ne “muka mi više”, ali smo sigurni da je samo u pitanju lapsus ili jednostavno propust koji se dešava, kao što rekosmo.

   U svakom slučaju, hvala na komentaru i kritici. Potrudićemo se da vremenom standardizujemo način na koji će se pisati reči slične onima koje si naveo.

 2. Čekaj bre :) pa tek su završili sa rebalansom nema par meseci… Šta sad opet? Ccc… onaj CCP Rise (kil2) se baš igra :D

Ostavi komentar

*